virtual reality Vive

2016: het jaar van Virtual Reality en 360 graden video!

The moment is now. 2016. Het jaar dat enerzijds hardware fabrikanten met consumentenversies van diverse virtual reality brillen de markt bestormen en anderzijds platforms zoals Facebook en YouTube dergelijke content ondersteunen. Als het goed is weet de afdeling Marketing & Communicatie hiervan en zijn hopelijk, as we speak, aan het brainstormen omtrent een innovatieve 360 graden video.

Nice, eindelijk is er budget voor een 360 graden video campagne. Wat nu?
Allereerst is het belangrijk om diverse 360 graden video’s te gaan bekijken om inspiratie op te doen. Waarom? 360 graden video is iets compleet anders dan platte video. Er dient met een ander oog naar gekeken worden qua bijvoorbeeld script. Bezoek daarom het 360 graden kanaal en YouTube en laat jezelf inspireren door de duizenden aanwezige 360 graden video’s. Je zult erachter komen dat er verschillende manieren zijn om de gewenste boodschap aan de doelgroep te communiceren: voice-over, guided-tour, animaties en gave geluidseffecten.

Top, nu weten we dat het kan en hoe het kan? Hoe vinden wij een geschikt productiebedrijf?
Er zijn een tweetal aanbieders van 360 graden video bedrijven. Enerzijds heb je de marketingcommunicatiebureaus die de dienst aanbieden als zijnde productiebureau en dit sinds 2015 doen aangezien hun concurrent hier ook mee adverteerde. Anderzijds heb je de dedicated 360 graden videoproductiebedrijven die ruimschoots 5 jaren ervaring hebben met enkel 360 graden video’s. Wij adviseren in zee te gaan met één van deze laatste. Waarom? De marketingcommunicatiebureaus schakelen deze dedicated partijen ook in en drijven dus de prijzen alleen maar omhoog.

Speaking of which? Wat kost de gemiddelde productie van een 360 graden video eigenlijk?
Het proces van het succesvol maken van een 360 graden video van idee tot oplevering is een proces dat veel productiebedrijven niet graag delen met de klant. Door het gebrek aan kennis, de innovativiteit van het instrument en de eagerness van de klant kan een dergelijke productie gerust oplopen tot een investering van 6 cijfers. Daarnaast zijn er natuurlijk cowboys die voor €2000,00 een productie komen draaien. Gemiddeld genomen kun je ongeveer uitgaan van een investering van tussen de 15k en 20k. Wat je dan mag verwachten is een video van 3 tot 4 minuten met ongeveer 10 scenes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *