spending-bitcoins

Bitcoins, wat zijn het?

Wat is bitcoin ?

Bitcoin klinkt wellicht wat futuristisch. Het is immers niet tastbaar en veel mensen kennen het niet of hebben er slechts een keer over gehoord op het nieuws. Om het niet te ingewikkeld te maken kun je stellen dat bitcoins digitaal geld is waar je mee kunt betalen, net zoals je dat met Euro’s of Dollars doet. De bitcoins zijn vrij uitwisselbaar, je kunt er zo’n beetje alles mee kopen, er mee speculeren of ze omwisselen voor andere valuta’s. De mogelijkheden zijn heel breed.

De Bitcoin is een zogeheten cryptcocurrency, een decentrale digitale munteenheid welke op de open markt wordt verhandeld. Bitcoins worden voornamelijk gebruikt voor betalingen online, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de pinpas en creditcards die ook voor normaal gebruik toe te passen zijn.

Bitcoins verstuur je:
– Direct van persoon naar persoon
– Voor zo goed als niets
– Direct
– Zo anoniem als jij het zelf wilt
– Bijna net zo gemakkelijk als het versturen van een email
– Via het internet
– Zonder tussenkomst van een bank of andere instantie.

Decentraal

Het meest opmerkelijke van de Bitcoin is dat er geen centrale bank is die bepaalt hoeveel geld er in omloop is. Bitcoin is de eerste decentrale digitale munteenheid ter wereld. De hoeveelheid Bitcoins die in omloop zijn wordt bepaald door het netwerk zelf. Het netwerk bestaat uit de eigenaren van de Bitcoin. De software die gebruikt wordt zorgt er voor dat gebruikers onderling Bitcoins kunnen uitwisselen.

Digitaal geld

Doordaat de Bitcoin digitaal geld is kunt je er altijd en overal bij en zijn de betalingen relatief veilig en snel. In vergelijking met andere valuta’s is de Bitcoin niet gebonden aan één land. Net zoals normaal geld is digitaal geld ook echt je eigendom, betalingen gaan direct van persoon tot persoon. Andere kenmerken van de Bitcoin is dat ze een zeer hoge mate van anonimiteit hebben. Om deze reden worden Bitcoins dan ook vaak gebruikt voor zwarte markt transacties.

Bron: http://www.martinindex.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *